Level 5 Europees erkend

Ik heb een sterke intrinsieke motivatie om te willen werken met senioren en mensen met medische aandoeningen. Op dit moment geef ik al trainingen aan klanten met specifieke aandoeningen. Hiermee wil ik me onderscheiden op de markt. Ik zie de groei en de vraag naar meer maatwerk.

De komende 20 jaar zal er een enorme groei komen in de vraag naar medische exercise professionals. Deze specialisten zijn onderdeel van het medische management voor een klant als het gaat om chronische aandoeningen. De zorgkosten schieten omhoog, gezondheidspreventie wordt steeds belangrijker en er is al een groep die behoefte heeft aan ondersteuning.

Waarom de opleiding Exercise for Health specialist?

Ik ben ervan overtuigd dat er een brug geslagen moet worden door samenwerking met diverse specialisten. Momenteel is er een gat tussen de Wellness sector en de Medische sector, waardoor de klant met grote regelmaat tussen wal en schip belandt.

De volgende logische stap is, dat Medical Exercise ondersteund wordt door diverse specialisten, waaronder fysiotherapeuten, manuele therapeuten, chiropractors, psychologen en artsen vanuit het ziekenhuis die zorg dragen voor de voor- en nazorg van operaties of herstel bij chronische ziektebeelden.

Als Exercise for Health Specialist leer je om veilige en effectieve beweeg/trainingsplannen te schrijven voor onder andere klanten met cardiovasculaire aandoeningen, neurologische, metabolische of spier- en gewrichtsklachten die onder behandeling staan of uitbehandeld zijn bij andere specialisten.

Ook leer je als Exercise for health specialist de richtlijnen en symptomen van meer dan 49 ziektebeelden, waardoor je kan signaleren wanneer iemand moet worden doorverwezen. De specialist zorgt ervoor dat het gat gedicht wordt tussen de medische sector en de wellness sector.

Het European Register of Exercise Professionals (EREPS)
is een internationaal register voor erkende instructeurs, trainers en docenten die actief zijn binnen de Europese fitness- en gezondheidsbranche. Dit Europese systeem is gebaseerd op onafhankelijke, nationale registers zoals Fitned.

Ik ben opgeleid bij Sport&People in Rotterdam. Sport&People is erkend in Nederland (NL-Actief), en ook als enige fitnessopleider in Europa t/m fitness level 5.

Door middel van goede en erkende diploma’s ben je optimaal voorbereid op een mooie toekomst in de fitnessbranche. Je kunt na een opleiding bij Sport&People nationaal én internationaal aan de slag als personal trainer.